Zwembad-bedrijfsleider Henry Barkel heeft een bord laten maken voor bezoekers van openluchtbad Gerner in Dalfsen, waarop de aangepaste regels voor ze staan vermeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad-bedrijfsleider Henry Barkel heeft een bord laten maken voor bezoekers van openluchtbad Gerner in Dalfsen, waarop de aangepaste regels voor ze staan vermeld. © Frank Uijlenbroek

Openluchtzwembaden in Dalfsen weer open, maar wel voor klein aantal zwemmers tegelijkertijd

De openluchtzwembaden Gerner en De Meule in de gemeente Dalfsen openen woensdag weer voorzichtig de deuren voor publiek. Onder strikte voorwaarden mogen ze komen badderen.

Normaal gesproken waren de gemeentelijke zwembaden in Dalfsen en Nieuwleusen al op 25 april open gegaan. Dat wordt nu door de coronacrisis bijna een maand later. ,,Teleurstellend, maar begrijpelijk”, zegt bedrijfsleider Henry Barkel. ,,We hadden ons gefocust op 1 juni, dus we zijn allang blij dat het nu al kan.”

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal