Een replica van de Messerschmitt Bf109 G6. Eenzelfde type Duits jachtvliegtuig stortte in de Tweede Wereldoorlog neer op grondgebied van Dalfsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een replica van de Messerschmitt Bf109 G6. Eenzelfde type Duits jachtvliegtuig stortte in de Tweede Wereldoorlog neer op grondgebied van Dalfsen. © Anke Arts

Opgraving vliegtuigwrak bij Hoonhorst uitgesteld

De berging van het Duitse jachtvliegtuig dat in 1944 in het buurtschap Millingen bij Hoonhorst is neergestort, laat nog even op zich wachten. Defensie heeft de klus vanwege de corona-crisis opgeschort.

De start van de berging stond gepland voor 11 mei. Maar het ministerie van Defensie heeft de gemeente Dalfsen laten weten dat werk te moeten uitstellen, vanwege de landelijke corona-maatregelen die nu gelden.

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal