Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Buitenhuis loopt met zijn oud papier en uitgelezen Stentor te zeulen. In Nieuwleusen wordt oud papier niet langer opgehaald, maar moeten mensen het zelf wegbrengen. © Frank Uijlenbroek

Ouderenbond Nieuwleusen wil dat gemeente Dalfsen oud papier komt ophalen

Muziekvereniging Crescendo-Excelsior in Nieuwleusen is in april gestopt met de inzameling van oud papier, ook omdat het met 4 à 5 cent per kilo steeds minder de moeite waard is. Ouderenbond PCOB is er allerminst gelukkig mee, en doet nu een beroep op de gemeente Dalfsen. ,,Haal het papier op, want het wordt voor ons steeds moeilijker het te brengen.”

Klaas Buitenhuis (77) is algemeen adjunct binnen de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) in Nieuwleusen, en heeft inmiddels een brief gestuurd richting burgemeester, wethouders en alle raadsleden van de gemeente Dalfsen. Daarin schetst hij het probleem:  voor veel oudere Nieuwleusenaren en inwoners met een beperking is het wegvallen van het ophalen van oud papier lastig te zijn geworden. ,,En niet iedereen kan beroep doen op familie of heeft een mantelzorger om het papier nu weg te brengen. Het verdwijnt zodoende tussen het restafval. Daar moet via de ondergrondse container voor betaald worden, maar ook milieutechnisch is het natuurlijk niet de beste oplossing.”

Vechtdal