Boa's houden al sinds medio maart toezicht op de naleving van de coronaregels in het Vechtdal. Hier lopen Glenda Schonewille (links) en Elisa de Lange door de Voorstraat in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Boa's houden al sinds medio maart toezicht op de naleving van de coronaregels in het Vechtdal. Hier lopen Glenda Schonewille (links) en Elisa de Lange door de Voorstraat in Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Overtredingen strengere horecaregels nauwelijks beboet in Vechtdal

Bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders van de gemeentes in het Vechtdal hebben de afgelopen weken nauwelijks boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de strengere regels voor de horeca. Kroegen en restaurants moeten sinds begin oktober ‘s avonds uiterlijk om tien uur de 'tent’ sluiten, en mogen binnen niet meer dan dertig gasten toelaten.

 1. Boek ‘off-the-grid-huisje’ definitief dicht, Vrienden van Dalfsen opgelucht
  PREMIUM

  Boek ‘off-the-grid-huis­je’ definitief dicht, Vrienden van Dalfsen opgelucht

  De Vrienden van Dalfsen vreesden mogelijke vervolgstappen van de indieners van het plan voor een natuurlijk recreatiehuisje aan de Zuidelijke Vechtdijk. Maar ze kunnen gerust zijn. Interieurstudio By Mölle onderneemt geen verdere actie. ,,We respecteren het besluit van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders van Dalfsen’’, zegt Lucienne Dunnewijk van By Mölle. Daarmee is het boek over een ‘off the grid-huisje’ in het buitengebied van Dalfsen definitief gesloten.
 2. Anti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsjager bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’
  PREMIUM
  video

  An­ti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsja­ger bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’

  De berging van het Duitse oorlogsvliegtuig bij Dalfsen heeft kwaad bloed gezet bij antifascistische werkgroep ‘Herdenk nazi's niet’. Die wil voorkomen dat de gevonden stoffelijke resten van de piloot met ceremonieel vertoon worden begraven. De werkgroep roept de Duitse ambassadeur op tot een ‘stille begrafenis’ en gaat in protest als er weer een ‘nazi-vliegtuig’ wordt opgegraven.
 1. René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen
  Play

  René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen

 2. Bizar toeval: Sam vindt verloren kat terug op stageplek
  Play

  Bizar toeval: Sam vindt verloren kat terug op stageplek

Vechtdal