Volledig scherm
PREMIUM
De 15-jarige Toheed Malik (l) en vader Asif Malik werden woensdagmiddag overvallen in hun telefoonzaak in Nieuwleusen. Buren brachten bloemen om het leed wat te verzachten. © Frank Uijlenbroek

Overvaller richt pistool op winkeleigenaar en 15-jarige zoon in Nieuwleusen: ‘Oh, wat was ik bang’

De eigenaar van de telefoonzaak My Easy Call Telecom in Nieuwleusen verkeert een dag na de gewapende overval op zijn winkel in shock. Daarbij kreeg niet alleen hij een pistool op zich gericht, maar ook zijn 15-jarige zoon.

Asif Malik bekijkt donderdag op zijn computer de beveiligingsbeelden waarop de overvaller is te zien. Die stormde iets na 15 uur woensdagmiddag de zaak aan de Den Hulst binnen en richtte een pistool op hem. Op de beelden is te zien dat Malik zijn handen in de lucht steekt.

 1. Dalfsen heeft handen vol aan essentaksterfte

  Dalfsen heeft handen vol aan essentak­sterf­te

  De gemeente Dalfsen heeft haar handen vol aan de essentaksterfte, waardoor de ene na de andere boom het loodje legt. Volgens wethouder Ruud van Leeuwen zijn er zeker 1.000 exemplaren onder de agressieve schimmelinfectie bezweken, en moeten er nog een heleboel gerooid worden. Niettemin is de gemeente druk bezig met de herplant van bomen. Voornamelijk andere soorten, zegt de wethouder. ,,Daarmee hopen we ook de biodiversiteit te vergroten en insecten meer kansen te geven.”
 2. Nat pak voor waterschappers bij test nieuwe Vechtvlinder-sluis Junne
  PREMIUM
  video

  Nat pak voor waterschap­pers bij test nieuwe Vechtvlin­der-sluis Junne

  Het stoplicht staat al weer op rood, maar toch peddelen Henk Lansink en Ronnie Stroot 'dom verdan’ in hun kano, over de weer omhoog komende klep van de nieuwe Vechtvlinder-sluis bij Junne. Dat lijkt lang goed te gaan, totdat de gestaag sluitende klep de achterkant van het vaartuig iets optilt en de kano kapseist. Plotseling staat Lansink tot zijn navel in het koude water van de sluiskolk. Stroot slaagt er ternauwernood in om niet te water te raken, maar de boot maakt wel water en ook hij loopt daardoor een nat pak op. Snel vist hij zijn mobiel uit de broekzak en gooit die naar zijn collega's op de kant, die lachend toekijken. Weer een levensechte test afgelegd door de mensen van Waterschap Vechtstromen en de bedrijven die betrokken zijn bij de realisering van twee innovatieve sluizen naast de stuwen in de Vecht bij Junne en Diffelen/Mariënberg.

Vechtdal