Ayman Khallaf kan weer lachen in zijn steakhouse in Nieuwleusen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayman Khallaf kan weer lachen in zijn steakhouse in Nieuwleusen. © Alex Mulder

Pizzabakker Nieuwleusen is stap dichter bij zijn droom: Dit komt echt goed

Hij kan weer opgelucht ademhalen. Ayman Khallaf, eigenaar van pizzeria- en steakhouse Sephora in Nieuwleusen, heeft de vergunning voor zijn zaak binnen. Het uiteindelijke doel om een echt restaurant in Nieuwleusen uit te baten komt hierdoor een stuk dichterbij.

Sinds begin vorig jaar kreeg Khallaf de ene na de andere tegenslag te verwerken in Nieuwleusen. Toen hij in januari 2018 het pand aan de Wethouder Nijboerstraat betrok, had hij grootse plannen met de zaak. Duizenden euro's werden geïnvesteerd en even laten stonden de tafeltjes te glimmen. Klaar om klanten te bedienen. Dat liep echter anders. Hoewel hij ervan overtuigd was dat het mocht, zat er geen benodigde horecabestemming 2 op het pand. Afhalen van maaltijden en bezorgen bleek wel te mogen, een restaurant uitbaten met gasten die komen eten echter niet, tot groot verdriet van de ondernemer.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal