Volledig scherm
PREMIUM
Ayman Khallaf weet niet meer wat-ie moet doen. Een omgevingsvergunning om in restaurant Sephora te serveren heeft hij wel. Maar nu is het wachten op een exploitatievergunning. © Frank Uijlenbroek

Pizzeria Sephora krijgt gelijk, maar mag in Nieuwleusen nog steeds niet serveren in eigen zaak

Restaurant Sephora mag nog altijd geen pizza's en shoarmaschotels serveren in haar eigen horecagelegenheid aan de wethouder Nijboerstraat in Nieuwleusen. Ophalen mag, en eigenaar Ayman Khallaf laat ook gerechten in het dorp en omgeving bezorgen. Maar nog altijd is er geen exploitatievergunning, tot afgrijzen van de pizzabakker. ,,Ik raak elke dag een klant kwijt.”

Eigenaar Ayman Khallaf is al twee jaar bezig om de benodigde papieren voor zijn bedrijfsvoering binnen te halen. Een omgevingsvergunning om een grillroom te houden, en daarin eten en drinken te mogen serveren, heeft de restauranthouder inmiddels binnen. Niet zonder slag en stoot, want buurtbewoners verzetten zich dit voorjaar tegen de gevraagde toestemming om af te wijken van het bestemmingsplan. De bezwaarschriftencommissie adviseerde de gemeente echter om niets met dat protest te doen, en de vergunning toe te kennen. 

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal