Ayman Khallaf weet niet meer wat-ie moet doen. Een omgevingsvergunning om in restaurant Sephora te serveren heeft hij wel. Maar nu is het wachten op een exploitatievergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayman Khallaf weet niet meer wat-ie moet doen. Een omgevingsvergunning om in restaurant Sephora te serveren heeft hij wel. Maar nu is het wachten op een exploitatievergunning. © Frank Uijlenbroek

Pizzeria Sephora krijgt gelijk, maar mag in Nieuwleusen nog steeds niet serveren in eigen zaak

Restaurant Sephora mag nog altijd geen pizza's en shoarmaschotels serveren in haar eigen horecagelegenheid aan de wethouder Nijboerstraat in Nieuwleusen. Ophalen mag, en eigenaar Ayman Khallaf laat ook gerechten in het dorp en omgeving bezorgen. Maar nog altijd is er geen exploitatievergunning, tot afgrijzen van de pizzabakker. ,,Ik raak elke dag een klant kwijt.”

Eigenaar Ayman Khallaf is al twee jaar bezig om de benodigde papieren voor zijn bedrijfsvoering binnen te halen. Een omgevingsvergunning om een grillroom te houden, en daarin eten en drinken te mogen serveren, heeft de restauranthouder inmiddels binnen. Niet zonder slag en stoot, want buurtbewoners verzetten zich dit voorjaar tegen de gevraagde toestemming om af te wijken van het bestemmingsplan. De bezwaarschriftencommissie adviseerde de gemeente echter om niets met dat protest te doen, en de vergunning toe te kennen. 

Vechtdal