Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepark. FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle ©2019 © Frans Paalman

Plan voor grootschalig zonnepark Marshoek Dalfsen door raad afgeschoten

Het plan voor een grootschalig zonnepark in de Marshoek is door de gemeenteraad van Dalfsen maandagavond afgeschoten. Er zijn te veel onduidelijkheden over het ontwerp en de participatie van omwonenden laat te wensen over.

Bijna de voltallige gemeenteraad van Dalfsen diende een amendement in tegen de ontwikkeling van het zonnepark Marshoek en stemde tegen het voorstel van het college akkoord te gaan met het afgeven van een verklaring van geen bezwaar. Alleen D66 ondertekende het amendement niet.

 1. Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restaurants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’
  PREMIUM
  Video

  Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restau­rants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’

  De gokkasten werden leeggehaald, deuren vernield, de kluis moest eraan geloven en een gigantische puinzooi bleef achter. Inbrekers zetten in de nacht van zondag op maandag restaurant Roadrunner in Oudleusen op de kop en gingen er met een bedrag van zo'n 3.500 euro vandoor. Eigenaar Jurrian Visscher heeft de camerabeelden bekeken en meent hun werkwijze te hebben ontdekt. ,,Ik herken ze.”
 2. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
  PREMIUM

  Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

  De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal