Volledig scherm
Het Gemeentehuis van Dalfsen. Foto Erna Lammers

Politie verhuist naar raadhuis Dalfsen

DALFSEN - De politie van Dalfsen vertrekt uit het bureau aan de Molendijk, maar neemt binnen elke weken haar intrek in een ruimte in het gemeentehuis.

Burgemeester Han Noten is maar wat blij met de verhuizing, omdat de hermandad in eerste instantie had besloten Dalfsen volledig te verlaten. "Nu blijft de politie wel zichtbaar in het dorp. Ze moeten toch ook rijden van en naar het bureau. Inwoners zien ze dan, en dat geeft een gevoel van veiligheid. Er stonden altijd politieauto's langs de Rondweg, die staan straks bij parkeerplaats bij het gemeentehuis." Los van het veiligheidsgevoel is behoud van een servicepunt - in het raadhuis zullen op gezette tijden agenten komen te zitten - ook goed voor het moreel van burgers. "Een aangifte is meer dan een administratieve procedure. Mensen willen er over praten en hun verhaal kwijt. Dat kan op een bureau."

Servicepunt
Het politiebureau in Dalfsen werd zes jaar terug al ontmanteld als volwaardig onderkomen. Het hoofdkantoor staat nu in Ommen en het gebouw aan de Molendijk fungeert sindsdien als servicepunt. Nu gaat het dicht en komen er na een verbouwing vluchtelingen te wonen. De huur was door de politie al opgezegd. Op aandringen van de gemeente blijft er dan toch 'blauw' in het dorp.

Verhuizing naar het gemeentehuis heeft volgens Noten meerdere voordelen. Zo kan hij makkelijk eens bij agenten op de koffie als zich prangende zaken voordoen. "Of ik kom ze af en toe op de gang tegen. Het politieteam heeft bovendien vaak te maken met jeugdzorg of jongerenwerk. Ook die instanties zijn te vinden op het gemeentehuis. Nee, wij zijn blij met deze keuze. Ze hadden ook in de Trefkoele kunnen gaan zitten. Nu is de politie dichterbij."

Bijkomend voordeel is dat agenten straks wellicht vanaf kantoor het evenemententerrein in de gaten kunnen houden. Volgens Noten is dat echter niet de bedoeling. "Te makkelijk. Als er wat gebeurt dan heb ik ze liever óp dat terrein."

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal