Predikant Bart Trouwborst heeft een oude schrijfmachine tevoorschijn gehaald om briefkaarten te maken die hij naar zorginstellingen in de buurt stuurt. Om het personeel dat daar werk in coronatijd een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
Predikant Bart Trouwborst heeft een oude schrijfmachine tevoorschijn gehaald om briefkaarten te maken die hij naar zorginstellingen in de buurt stuurt. Om het personeel dat daar werk in coronatijd een hart onder de riem te steken. © Frank Uijlenbroek

Predikant Nieuwleusen achter de typemachine voor briefkaart aan zorgpersoneel: ‘Veel kracht gewenst’

Predikant Bart Trouwborst uit Nieuwleusen gaat weleens op bezoek bij gemeenteleden die in het ziekenhuis liggen. En als dan het zorgpersoneel met post voor de patiënt komt, dan volgt vaak een moment van troost. Het zette hem aan het denken. Nu komt Trouwborst met een oproep. ,,Stuur een kaartje naar een zorginstelling of ziekenhuis in de buurt.”

‘Veel kracht en gezondheid gewenst, voor wie jullie zorgen en voor jullie zelf’, staat er op het kaartje. Met een ouderwetse typemachine getikt en met pen door predikant Bart Trouwborst ondertekend. Hij is voorganger van de Hervormde Gemeente in Nieuwleusen en komt met een oproep om het zorgpersoneel ten tijde van corona via kaarten en briefpapier een moreel steuntje in de rug te geven. ,,Ik heb al een kaart naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle en het zorgcentrum bij ons in het dorp gestuurd.”

Vechtdal