De Messerschmitt Bf109 G6. Zo'n Duits jachtvliegtuig is neergestort tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Millingen in de gemeente Dalfsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Messerschmitt Bf109 G6. Zo'n Duits jachtvliegtuig is neergestort tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Millingen in de gemeente Dalfsen. © EPA

Primeur: Nederland betaalt voor berging van Duits oorlogsvliegtuig, vlakbij Dalfsen

Met de berging van het Duitse vliegtuigwrak nabij de buurtschap Millingen, in de gemeente Dalfsen, wordt in mei begonnen. Dit is zeker nu het ministerie van Defensie het karwei heeft aanbesteed. Bijzonder is dat voor het eerst de berging van een Duits toestel wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Berging Vliegtuigwrakken.

  1. Mohamed (26) uit Nieuwleusen geeft faciliteren mensensmokkel toe: ‘Ik was fout bezig, besef ik nu’
    PREMIUM
    2

    Mohamed (26) uit Nieuwleu­sen geeft facilite­ren mensensmok­kel toe: ‘Ik was fout bezig, besef ik nu’

    De politie en koninklijke marechaussee hielden Mohamed A. (26) uit Nieuwleusen al enige tijd in de gaten. A. kocht namelijk regelmatig buitenboordmotoren voor rubberen bootjes op Marktplaats, die hij opknapte en weer doorverkocht. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de kopers de motoren gebruikten om vluchtelingen vanaf het Europese vasteland naar Groot-Brittannië te smokkelen. Vandaag gaf hij bijna alles toe.

Vechtdal