Volledig scherm
ANP Photo

Project met panelen is vertraagd

NIEUWLEUSEN - Het zonnepanelen-project van Nieuwleusen Synergie voor de inwoners van het dorp heeft enige vertraging opgelopen.

De reden is dat de duurzaamheidsvereniging zoveel mogelijk gebruik wil maken van producten van lokale ondernemers en dit niet zo soepel loopt als verwacht.

Ian Bijker, voorzitter van de werkgroep Duurzaam Energiegebruik vertelt: "We hebben onze planning niet gehaald, omdat we de aanbiedingen hebben moeten herzien, omdat we zoveel mogelijk met lokale partijen willen samenwerking. Er wordt hard gewerkt om in het eerste kwartaal van dit jaar met de aanbiedingen te komen."

Nieuwleusen Synergie begon met het project zonnepanelen als eerste in een rij van meer maatregelen om de duurzaamheid in het dorp te bevorderen, omdat het traject met de zonnepanelen veel tijd in beslag zou nemen.

De duurzaamheidsvereniging is al enige tijd bezig met het opzetten van een compleet aanbod van pakketten met isolerende maatregelen en zonnepanelen. Isolatie is volgens de vereniging de eerste stap om te besparen op energiekosten. Het doel is om het wonen in Nieuwleusen te verduurzamen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Vechtdal