Theater De Stoomfabriek in Dalfsen opende in 2017 de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Theater De Stoomfabriek in Dalfsen opende in 2017 de deuren. © Paul Scholten

Raadsfracties zijn ‘geschrokken’ van vastgoedrol Stoomfabriek én gemeente

De Dalfser raadscommissie was gisteravond uitermate kritisch over het wijzigen van de vastgoedconstructie van theater De Stoomfabriek. Alle fracties bewaren hun definitieve oordeel tot de komende raadsvergadering. Maar ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD overwegen al een amendement waarin voor meer onderzoek wordt gepleit. ,,Want dit voorstel roept veel meer vragen op dan antwoorden”, zo stelden meerdere fracties.

 1. Experts na dodelijk ongeval Oudleusen: Boom kan in oogwenk vallen en kans daarop wordt steeds groter
  PREMIUM
  video

  Experts na dodelijk ongeval Oudleusen: Boom kan in oogwenk vallen en kans daarop wordt steeds groter

  Met de dood van een 43-jarige Groninger, gisteren in Oudleusen, valt er opnieuw een slachtoffer te betreuren die bij noodweer door een vallende boom om het leven komt. Bomendeskundigen zien dit soort ongevallen de laatste jaren toenemen. ,,Er wordt gezegd dat de kans groter is dat je de loterij wint, maar ik hoor vaker verhalen over bomenslachtoffers dan over loterijwinnaars.’’
 2. Eerste paal kan in najaar de grond in voor luxueuze woningen in park ’t Holt bij Dalfsen
  PREMIUM

  Eerste paal kan in najaar de grond in voor luxueuze woningen in park ’t Holt bij Dalfsen

  Niets staat de bouw van een luxueus woning- annex recreatiepark aan de Vecht bij Dalfsen meer in de weg. Praktisch alle procedures zijn doorlopen, waardoor naar verwachting nog dit najaar de eerste schop de grond in kan. Acht van de negen woningen voor permanente bewoning zijn er al lang en breed verkocht. En die laatste zal ook snel van de hand gaan, verwacht initiatiefnemer Bennie Buitenhuis ,,Want dit is een unieke plek om te wonen.’’ Vijf vragen aan hem over park ’t Holt.

Vechtdal