Burgemeester Erica van Lente  sloot de bijzondere raadsvergadering af met een oproep aan de fractievoorzitters om gezond te blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Erica van Lente sloot de bijzondere raadsvergadering af met een oproep aan de fractievoorzitters om gezond te blijven. © Frank Uijlenbroek (archief)

Raadsvergadering Dalfsen in coronacrisis: dertien onderwerpen in vijftien minuten

Het was wellicht de kortste raadsvergadering ooit in Dalfsen. Slechts een kwartier had de tot zes personen uitgedunde gemeenteraad gisteravond nodig om er dertien besluiten doorheen te jagen

Dat had alles te maken met de coronacrisis, die de democratische besluitvorming in het hele land onder druk zet. Om die besluitvorming in elk geval deze maand te laten doorgaan, tuigde Dalfsen een constructie op waarbij de zes fractievoorzitters, burgemeester Van Lente en de griffier op gepaste afstand van elkaar plaatsnamen in een verder vrijwel lege raadzaal. De wethouders waren er niet bij, en ook pers en publiek waren niet welkom in deze ‘bizarre en unieke omstandigheden’, zoals PvdA-fractievoorzitter Leander Broere het verwoordde.

Vechtdal