Volledig scherm
ANP

Rabobank Vaart en Vechtstreek deelt ruim een ton uit

DALFSEN - Leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek hebben 100.000 euro verdeeld onder 75 buurtversterkende initiatieven in het gebied van de bank.

Ook is 25.000 euro uitgereikt aan projecten voor versterking van winkelgebieden, herbestemming agrarische gebouwen en creativiteit.

Cheques
In de Trefkoele in Dalfsen zijn gisteravond de cheques van de Rabobank Coöperatie Weken #VVS uitgereikt. Zo'n zevenhonderd leden van verenigingen, stichtingen en van Rabobank Vaart en Vechtstreek (Hasselt, Nieuwleusen, Dalfsen, Dedemsvaart, Lemelerveld, Ommen, en Hardenberg) waren aanwezig.

Maatschappelijke projecten
Tijdens de Rabobank Coöperatie Weken #VVS verdelen de bijna 20.000 leden van de bank jaarlijks een gedeelte van de winst van de bank, zodat die terugvloeit naar de lokale samenleving. Hiermee worden maatschappelijke projecten financieel ondersteund. Voor sport en cultuur werd afgelopen voorjaar bij de Clubkas Campagne #VVS nog ruim een ton verdeeld.

Meeste stemmen
De initiatieven met de meeste stemmen en daarmee de hoogste bijdrage (3.000 tot 4.000 euro) zijn Ouderenondersteuning Dalfsen, beweeg en beleeftuin Dalfsen, de campagne Koop lokaal Nieuwleusen, theater De Stoomfabriek Dalfsen en Duo-fietsen ouderen Hardenberg.

Bonusprijs
Ook waren er zeven winnaars van een bonusprijs voor de thema's 'versterking winkelgebieden' en 'herbestemming agrarische gebouwen'. Ontwikkelfonds Centrum Hardenberg, kinderopvang WiekWijs Bruchterveld en de Beweeg- en beleeftuin Dalfsen kregen 5.000 euro. 'Kunst kleurt leegstand' ontving 3.000 euro en Meer groen op het schoolplein CBS De Regenboog in Dedemsvaart, Duo-fietsen ouderen Hardenberg en de campagne Koop Lokaal Nieuwleusen ontvingen 2.000 euro.

Het is het eerste jaar dat Rabobank Vaart en Vechtstreek de Coöperatie Weken organiseert.

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal