Volledig scherm
PREMIUM
Heeten zonnepark Johannalaan © Gerard Vrakking

Realisatie zonnepark op terrein kippenbedrijf stuk dichterbij

Een veld met zonnepanelen plùs ronddartelende vrije uitloopkippen. Pluimveehouder Bert Huisman ziet zijn droom werkelijkheid worden nu de gemeente Dalfsen akkoord gaat met zijn plannen.

Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen heeft deze week een omgevingsvergunning voor het zonnepark aan de Veldhoeveweg 1 verleend. Huisman heeft daarmee vrij baan voor realisatie van het zonnepark voor de periode van 25 jaar.  

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal