Volledig scherm
De foto bij de petitie. © petities.nl

Red de bomen-petitie: Wordt de Jagtlusterallee Dalfsens nieuwe Rechterensedijk?

Met een publicatie en handtekeningenactie op de landelijke website petities.nl heeft het actiecomité Behoud Bomen Jagtlusterallee nog meer druk gezet op het gemeentebestuur om binnenkort te besluiten het rooien van bomen  langs de Jagtlusterallee tussen Nieuwleusen en Dalfsen tot een minimum te beperken. De 'bomenpetitie' is door de actievoerende bewoners drie dagen geleden online gezet en sindsdien zowat veertig keer getekend.

Het uitvoeren van groot onderhoud aan de Jagtlusterallee is al langer onderwerp van discussie in de gemeente Dalfsen. Ook de 'bomengroep' bestrijdt niet dat de weg er slecht bijligt, maar vindt eveneens dat de Jagtlusterallee prima opgeknapt kan worden zonder het kappen van grote aantallen bomen. Hoeveel bomen er moeten verdwijnen is nog niet besloten. "In de plannen varieert dit van een paar omdat die wel heel dicht naast de rijbaan staan, tot rigoureuze sloop van alle zeshonderd bomen om de weg ook flink te verbreden," aldus Femmie van Veen namens de actiegroep.

Volgens de actievoerders is de oproep op petities.nl bedoeld als oproep aan het gemeentebestuur om zoveel mogelijk bomen te behouden. ,,De laanstructuur met volwassen bomen zorgt er nu voor dat automobilisten hun snelheid als vanzelf aanpassen. Er gebeuren geen of weinig ongelukken en de bomen zijn ook heel beeldbepalend in het verder zo open gebied."

  1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
    PREMIUM

    Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

    ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

Vechtdal