Petra Durieux van Personal Touch Travel in Nieuwleusen maakt overuren. Veel geplande vakanties gaan niet door, zij is druk met het omboeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Durieux van Personal Touch Travel in Nieuwleusen maakt overuren. Veel geplande vakanties gaan niet door, zij is druk met het omboeken. © Frank Uijlenbroek

Reisbranche ligt op zijn gat, maar ‘personal Petra’ uit Nieuwleusen zoekt naar oplossingen

Aswolken, stakingen van vliegpersoneel, terroristische hoogspanning, bosbranden. De reiswereld lag in het verleden weleens vaker op z’n gat. Maar de vooruitzichten zijn met de coronacrisis nog nooit zo somber geweest als nu, constateert ook Petra Durieux, met een ‘persoonlijk reisbureau’ in Nieuwleusen. ,,Toch kan ik me juist nu onderscheiden.”

De telefoon gaat tegenwoordig vaker dan voorheen en de appjes stromen ook in de avonduren binnen. Petra Durieux runt in haar eentje een reisbureau in Nieuwleusen. Met ‘personal touch’ als omschrijving, waarbij ze tientallen dorpsgenoten en anderen op weg naar een prachtige vakantie helpt. De onzekerheid is echter toegeslagen, zeker nu de aangescherpte coronamaatregelen tot op zijn minst juni zijn verlengd. ,,Daar gaat de meivakantie.”

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal