In de Wethouder Nijboerstraat is al enige tijd frictie tussen buurtbewoners en de ondernemer van de in dezelfde straat gevestigde horecagelegenheid Sephora. Nu wordt geklaagd over de hoge afvoerpijp, geluid van de afzuiging en de geur die zich verspreidt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Wethouder Nijboerstraat is al enige tijd frictie tussen buurtbewoners en de ondernemer van de in dezelfde straat gevestigde horecagelegenheid Sephora. Nu wordt geklaagd over de hoge afvoerpijp, geluid van de afzuiging en de geur die zich verspreidt. © Pedro Sluiter Foto

Restaurant Sephora, gemeente en buurt in Nieuwleusen nu in clinch over pizza- en shoarmageur: ‘Een doordringende, vieze lucht’

Aan de jarenlange meningsverschillen die pizzeria Sephora, buurtbewoners en de gemeente Dalfsen hebben is een nieuwe aflevering toegevoegd. De buurt ergert zich groen en geel aan de geur die van het restaurant afkomt. En vindt dat Dalfsen moet ingrijpen. Eenmaal voor de rechter vindt de gemeente dat het nog wel meevalt. ,,Je ruikt het, maar het stinkt niet.”

 1. Anti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsjager bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’
  PREMIUM
  video

  An­ti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsja­ger bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’

  De berging van het Duitse oorlogsvliegtuig bij Dalfsen heeft kwaad bloed gezet bij antifascistische werkgroep ‘Herdenk nazi's niet’. Die wil voorkomen dat de gevonden stoffelijke resten van de piloot met ceremonieel vertoon worden begraven. De werkgroep roept de Duitse ambassadeur op tot een ‘stille begrafenis’ en gaat in protest als er weer een ‘nazi-vliegtuig’ wordt opgegraven.
 1. Wauw! Wolf rent op klaarlichte dag door de weilanden bij Apeldoorn
  Play

  Wauw! Wolf rent op klaarlich­te dag door de weilanden bij Apeldoorn

 2. Pand in Zwolle ontruimd na vondst van poederbrief
  Play

  Pand in Zwolle ontruimd na vondst van poeder­brief

Vechtdal