Bij Road2Work in Dalfsen wordt elektrisch afval uit elkaar gehaald. Kamerlid Erik Ziengs (overall, op de achtergrond) wilde dat met eigen ogen zien en laat zich bijpraten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Road2Work in Dalfsen wordt elektrisch afval uit elkaar gehaald. Kamerlid Erik Ziengs (overall, op de achtergrond) wilde dat met eigen ogen zien en laat zich bijpraten. © Frank Uijlenbroek

Road2Work in Dalfsen krijgt aandacht van ‘Den Haag’

Road2Work combineert verwerking en hergebruik van elektronisch afval met werkervaring voor mensen die willen terugkeren op de arbeidsmarkt. Een bijzondere opzet, vindt ook Tweede-Kamerlid Erik Ziengs (VVD), die in Dalfsen langsging voor een werkbezoek. ,,Maar het staat of valt met samenwerking'', stelde hij vast.

  1. Ghassan al Hariri (37) kan in Dalfsen niet in zijn eentje bruggen bouwen
    PREMIUM

    Ghassan al Hariri (37) kan in Dalfsen niet in zijn eentje bruggen bouwen

    De gemeente Dalfsen stopt met ‘bruggenbouwer’ Ghassan al Hariri (37) en Ghassan al Hariri stopt met de gemeente Dalfsen. De Syriër is drie jaar geleden aangesteld om de kloof tussen statushouders in de verschillende kernen en de lokale bevolking te dichten. Dat is door allerlei omstandigheden maar mondjesmaat gelukt, zegt hij zelf, maar ook de gemeente. ,,Ik was excited, maar werd snel disappointed.”

Vechtdal