Een aantal bewoners zit ontspannen in de zon, terwijl de lunch naar een ander gebouw wordt gebracht. Op de bovenverdieping van het complex is een afdeling in quarantaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal bewoners zit ontspannen in de zon, terwijl de lunch naar een ander gebouw wordt gebracht. Op de bovenverdieping van het complex is een afdeling in quarantaine. © Frank Uijlenbroek

Rosengaerde Dalfsen biedt medewerkers psychologische hulp aan: ‘Impact corona groot’

Zorgpersoneel van woonzorgcentrum Rosengaerde krijgt extra psychologische hulp nu de organisatie met coronabesmettingen te maken heeft. Het Dalfser verzorgingshuis wil door tijdige interventie voorkomen dat personeel nu doorbuffelt zonder oog te hebben voor de mentale effecten. ,,De klap is dan na de coronacrisis des te groter.’’

De zorgorganisatie loopt al drie weken op haar tenen doordat het coronavirus ook in dit huis rondwaart. In die periode zijn zeven ouderen overleden, waarvan zeker is dat één coronapositief was getest. Het overlijdenspercentage ligt hoger dan normaal. De kans is groot dat ook andere overledenen corona onder de leden hadden.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal