Volledig scherm
PREMIUM
Sabine Philips met een bordje bessen, een appel en vijgen tegen een boom aangeleund op het terrein waar ze een voedselbos wil realiseren. In dat bos zijn op termijn deze vruchten zelf te vinden. © Frank Uijlenbroek

Sabine (39) uit Dalfsen werkt aan voedselbos waar de hele buurt samenkomt

Het is nu nog een grote kale grasvlakte, maar als het aan Sabine Philips ligt zal een 1 hectare groot terrein op het landgoed Den Aalshorst in Dalfsen de komende jaren langzaam veranderen in een heus voedselbos waar iedereen terecht kan voor noten, fruit en bessen.

De 39-jarige Philips streek in 2013 na vele omzwervingen over de wereld neer in Dalfsen. Ze woonde in India en Zuidwest-Engeland en in het drukke westen van het land, waar ze werkte als bedrijfsmanager. Ze wilde na haar reiservaringen niet langer achter de computer zitten maar buiten zijn en werkte onder meer enige tijd op sociale landbouwonderneming Landjuweel De Hoeven in Dalfsen.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Vechtdal