Volledig scherm
© Thinkstock

Sallands Bakfeest: hossen, springen en meezingen

DALFSEN - Het Sallands Bakfeest wordt nog elk jaar een klein beetje groter. Met een slordige 4.500 bezoekers was de veertiende editie weer net iets succesvoller dan in de voorgaande jaren.

"We hadden de feesttent op voorhand al iets groter gemaakt", aldus Gerco Wennemars, een van de organisatoren. "Het was ditmaal mooi weer, dus af en toe konden bezoekers ook even naar buiten, het feestterrein op. Dat zorgt voor een wat lossere sfeer." Met achtereenvolgens DJ André Nijman, Mooi Wark, The Euro's, Bökkers en The Scooter Experience was gezorgd voor een avondvullend programma waarmee iedere bezoeker aan zijn trekken kwam. Dat niet de echte Scooter, maar The Scooter Experience de technohits uit de jaren negentig door de tent liet schallen, kon de pret niet drukken.

Meezingen
Het was zaterdagavond onveranderd swingen, springen, hossen en meezingen. "We hebben er geen negatieve reacties over gehoord", zegt Wennemars. "We dachten dat we de echte Scooter hadden binnengehaald, maar toen we er zelf achter kwamen, hebben we er open kaart over gespeeld. Mensen hebben de foto van de groep ook in de krant gezien. Daarnaast denk ik dat de meeste mensen toch voor Bökkers kwamen, en in iets minder mate voor Mooi Wark."

En zo kwam jong en oud elkaar weer eens tegen tijdens het jaarlijkse feest aan de Brinkweg, dat inmiddels bezoekers uit de wijde omgeving trekt. "Een enkeling die van ver komt, overnacht zelfs in de auto of de caravan", weet Wennemars. Volgend jaar wordt het de vijftiende keer en de organisatoren willen dan extra uitpakken.

Vechtdal