Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Schrijver (tweede van rechts voorste rij) wandelt in 2018 met ‘Team Sandra’ mee in de Strijd van Salland. © Strijd van Salland

Sandra Schrijver vindt in Hoonhorst geluk ‘in de tussentijd’

Verdwaal. Raak de weg wat vaker kwijt. Geluk vind je niet op de bestemming, maar in de tussentijd! Liefs Sandra. Dit advies voor een gelukkig leven schrijft Sandra Schrijver-Krabbe woensdag in deze krant. Op haar eigen overlijdensadvertentie, als een laatste groet na haar mooie maar veel te korte leven. 

Een prachtmens. Zo omschrijven familie en vrienden Sandra, die op 14 mei 1984 tegelijk met haar tweelingbroer het levenslicht ziet in Lonneker, een Twents dorp onder de rook van Enschede. Ze is sociaal, maakt makkelijk vrienden, gaat werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In haar vrije tijd leeft ze zich uit met voetbal, volleybal en bij de plaatselijke afdeling van de Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ). Als ze 22 jaar jong is leert ze Arjan Schrijver kennen, boerenzoon uit Hoonhorst. ,,We kennen elkaar sinds oktober 2006, ontmoetten elkaar op een bruiloft. Inderdaad, van een bruiloft komt een bruiloft’’, blikt Arjan terug, 37 jaar is hij nu. ,,In de begintijd hebben we veel op en neer gereisd. Want waar ga je wonen? Sandra was helemaal ingeburgerd in Lonneker, ik in Hoonhorst. Maar we hebben hier een melkveebedrijf, met net een nieuwe stal. Dat kun je niet zomaar achterlaten. Gelukkig kwam Sandra naar mij.’’ 

 1. Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

  Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

  Op de kruising Schapendijk met de Dwarsweg in Arriën (gemeente Ommen) zijn maandagochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de crash is de bestelbus op zijn kant beland. Een voorrangsfout ging vermoedelijk vooraf aan het ontstaan van het ongeval. De brandweer is bezig iemand uit het busje te bevrijden. Vermoedelijk zijn er drie gewonden bij het ongeval. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog geen duidelijkheid.
 2. Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving
  PREMIUM

  Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrij­ke omgeving

  ,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.

Vechtdal