Schooldirecteur Eric Arends beklaagt zich erover dat de gemeente Dalfsen wil bezuinigen op logopedie en vindt medestanders bij andere schooldirecties.
Volledig scherm
PREMIUM
Schooldirecteur Eric Arends beklaagt zich erover dat de gemeente Dalfsen wil bezuinigen op logopedie en vindt medestanders bij andere schooldirecties. © Frank Uijlenbroek

Schooldirecteur in Hoonhorst: ‘Gemeente Dalfsen, bezuinig niet op logopedie!’

Logopedie op de Dalfser basisscholen dreigt te verdwijnen. De preventieve spraak- en taalscreening is geen wettelijke taak, staat in de begrotingsvoorstellen aan de gemeenteraad. Eric Arends, schooldirecteur in Hoonhorst, denkt dat daarmee een kardinale fout wordt gemaakt.

 1. MS-patiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch

  De golfclubs had hij al in de kast gezet. Jan Dunnewind kon de swing niet meer maken. De progressieve Multiple Sclerose (MS) waaraan hij lijdt, heeft een streep door zijn golfcarrière gezet. Woensdag sloeg hij toch weer even een balletje bij Hooge Graven Golfclub Ommen. Want daar onderzoeken ze hoe ze met aangepaste materialen mensen met een lichamelijke beperking tóch kunnen laten golfen. ,,Raar gevoel om op een machine te vertrouwen, maar het lukt.”
 2. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  11

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

Vechtdal