De gemeente Dalfsen heeft plannen om het lastiger te maken om woningen te kunnen laten splitsen, maar daar is niet iedereen in Dalfsen blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Dalfsen heeft plannen om het lastiger te maken om woningen te kunnen laten splitsen, maar daar is niet iedereen in Dalfsen blij mee. © Gemeente Dalfsen

Schuur slopen voordat je een woning mag splitsen, daar is niet iedereen in Dalfsen blij mee

Er is veel onrust ontstaan over het nieuwe beleid rond woningsplitsing dat de gemeente Dalfsen wil doorvoeren. Mogelijk komen zo’n tweehonderd gezinnen in grote financiële problemen als de plannen doorgaan. De Dalfser raadscommissie is unaniem van mening dat zij geen slachtoffer mogen worden van het nieuwe beleid.

 1. Ghassan al Hariri (37) kan in Dalfsen niet in zijn eentje bruggen bouwen
  PREMIUM

  Ghassan al Hariri (37) kan in Dalfsen niet in zijn eentje bruggen bouwen

  De gemeente Dalfsen stopt met ‘bruggenbouwer’ Ghassan al Hariri (37) en Ghassan al Hariri stopt met de gemeente Dalfsen. De Syriër is drie jaar geleden aangesteld om de kloof tussen statushouders in de verschillende kernen en de lokale bevolking te dichten. Dat is door allerlei omstandigheden maar mondjesmaat gelukt, zegt hij zelf, maar ook de gemeente. ,,Ik was excited, maar werd snel disappointed.”
 1. Priester neergeschoten in Lyon
  Play

  Priester neergescho­ten in Lyon

 2. Eigenaresse auto Putten moest met kleindochter huis uit
  Play

  Eigenares­se auto Putten moest met kleindoch­ter huis uit

Vechtdal