Ayman Khallaf bij zijn zaak Sephora in het centrum van Nieuwleusen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayman Khallaf bij zijn zaak Sephora in het centrum van Nieuwleusen. © Alex Mulder

Sephora Nieuwleusen wil snel besluit van gemeente Dalfsen bij rechter afdwingen

Exploitant/eigenaar van pizzeria Sephora in Nieuwleusen, Ayman Khallaf en zijn vrouw, is het lange wachten op een exploitatievergunning zat en zijn naar de rechter gestapt. Ze willen niet alleen pizza's laten afhalen en bezorgen, maar nu eindelijk hun restaurant gaan runnen.

De gemeente overschrijdt nu al lange tijd de termijn die staat voor behandeling van het bezwaar tegen het afwijzen van de exploitatievergunning voor een restaurant, menen zij. Hun raadsman vroeg dinsdagmiddag bij Rechtbank in Zwolle een voorlopige voorziening aan, zodat zij gasten in hun zaak kunnen laten eten. Hij wil het liefst dat de gemeente Dalfsen onder voorwaarde van een dwangsom binnen twee weken een besluit neemt. 

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal