Volledig scherm
PREMIUM
Ayman Khallaf bij zijn zaak Sephora in het centrum van Nieuwleusen. © Alex Mulder

Sephora Nieuwleusen wil snel besluit van gemeente Dalfsen bij rechter afdwingen

Exploitant/eigenaar van pizzeria Sephora in Nieuwleusen, Ayman Khallaf en zijn vrouw, is het lange wachten op een exploitatievergunning zat en zijn naar de rechter gestapt. Ze willen niet alleen pizza's laten afhalen en bezorgen, maar nu eindelijk hun restaurant gaan runnen.

De gemeente overschrijdt nu al lange tijd de termijn die staat voor behandeling van het bezwaar tegen het afwijzen van de exploitatievergunning voor een restaurant, menen zij. Hun raadsman vroeg dinsdagmiddag bij Rechtbank in Zwolle een voorlopige voorziening aan, zodat zij gasten in hun zaak kunnen laten eten. Hij wil het liefst dat de gemeente Dalfsen onder voorwaarde van een dwangsom binnen twee weken een besluit neemt. 

  1. Dalfsen gaat niet mee in straatnaamverandering Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)
    PREMIUM

    Dalfsen gaat niet mee in straatnaam­ver­an­de­ring Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)

    Een naamsverandering, van Holleweg naar Zandsteeg. Het had een mooi postuum eerbetoon moeten zijn aan schrijver, kunstschilder en verslaggever Wim van Lenthe, die onlangs op 75-jarige leeftijd in ‘zijn’ Oudleusen overleed en vurig voor deze verandering pleitte. De gemeente Dalfsen steekt een stokje voor de wijziging, omdat precedentwerking op de loer zou liggen. ,,Potverdulleme.”

Vechtdal