In Nieuwleusen zijn spandoeken langs de N377 gehangen, waarin gepleit wordt voor een veilige oversteek.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nieuwleusen zijn spandoeken langs de N377 gehangen, waarin gepleit wordt voor een veilige oversteek. © Alex Mulder

Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

De eerste van de twintig spandoeken is vorige week vrijdag al opgehangen, ten teken dat er een actieweek zal volgen om de provinciale plannen met de N377 nogmaals aan de kaak te stellen. Scherper dan voorheen, met als uitgangspunt om op zijn minst de maximale snelheid om korte termijn van 70 naar 50 terug te brengen. Bovendien is de dubbele rijstrook die door Nieuwleusen loopt ze een doorn in het oog. De komst van een rotonde valt verkeerd, omdat de actievoerders er liever verkeerslichten of een tunnel als veilige oversteek zien.

  1. Dalfsen schiet woningbouwplan Nieuwleusen af, tot afgrijzen van architect
    PREMIUM

    Dalfsen schiet woningbouw­plan Nieuwleu­sen af, tot afgrijzen van architect

    Wel of geen nieuwe huizen aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen? Arnoud Olie hoopt als algemeen directeur van B+O Architecten spoedig met wethouder André Schuurman om tafel te zitten, nu de gemeente Dalfsen een woningbouwplan heeft afgeschoten. De open ruimte tussen de begraafplaats en de verbindingsweg tussen zuid en noord is de gemeente landschappelijk te waardevol, waardoor het geen medewerking wil verlenen. ,,Drogredenen.”

Vechtdal