Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Speciale groep voor kinderen met bijzondere broer of zus in Dalfsen

Broers en zussen van kinderen met autisme, ADHD of een ander psychisch probleem kunnen binnenkort in Dalfsen terecht op een 'brussengroep'. Een groep speciaal om andere 'brusjes' te ontmoeten en met elkaar te praten.

Brussen groeien op in een gezin waar het anders is als bij andere gezinnen. Ze kunnen te maken krijgen met lastige  situaties. Bijvoorbeeld een broer of zus die snel boos wordt, of vervelende reacties die ze krijgen vanuit de omgeving.

Praten

Jongerencentrum Trefkoele+ in Dalfsen start vanaf 30 oktober met een speciale brussengroep. De broers en zussen ontmoeten dan andere kinderen met een bijzondere broer of zus. Ze kunnen met elkaar praten, spelen en vragen stellen aan elkaar of aan de begeleiding. 

De groep komt vijf keer bij elkaar van 15.30 uur tot 17.00 uur en wordt begeleid door medewerkers van Saam Welzijn en Impluz. 

 1. Team Sandra haalt dik twaalf mille binnen voor Strijd van Salland

  Team Sandra haalt dik twaalf mille binnen voor Strijd van Salland

  Sandra Schrijver-Krabbe uit Hoonhorst wilde met haar maatjes ook dit jaar weer veel geld inzamelen voor de Strijd van Salland, tegen hersentumoren. Iets meer dan een maand geleden overleed ze zelf aan de gevolgen van deze slopende ziekte, 35 jaar jong. Team Sandra had op dat moment bijna 3900 euro ingezameld, en was daarmee al koploper van alle deelnemende teams. Maar Sandra wilde meer, het dubbele. Achtduizend was haar streefbedrag, vertelde haar man Arjan aan de vooravond van haar begrafenis. Inmiddels staat de teller op ruim twaalfduizend euro, die morgen tijdens de vierde editie bijeen wordt gebracht door gesponsorde kilometers te lopen, fietsen, steppen of paardrijden vanaf het Heinose sportpark.
 2. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal