Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Speciale groep voor kinderen met bijzondere broer of zus in Dalfsen

Broers en zussen van kinderen met autisme, ADHD of een ander psychisch probleem kunnen binnenkort in Dalfsen terecht op een 'brussengroep'. Een groep speciaal om andere 'brusjes' te ontmoeten en met elkaar te praten.

Brussen groeien op in een gezin waar het anders is als bij andere gezinnen. Ze kunnen te maken krijgen met lastige  situaties. Bijvoorbeeld een broer of zus die snel boos wordt, of vervelende reacties die ze krijgen vanuit de omgeving.

Praten

Jongerencentrum Trefkoele+ in Dalfsen start vanaf 30 oktober met een speciale brussengroep. De broers en zussen ontmoeten dan andere kinderen met een bijzondere broer of zus. Ze kunnen met elkaar praten, spelen en vragen stellen aan elkaar of aan de begeleiding. 

De groep komt vijf keer bij elkaar van 15.30 uur tot 17.00 uur en wordt begeleid door medewerkers van Saam Welzijn en Impluz. 

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal