Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Speciale groep voor kinderen met bijzondere broer of zus in Dalfsen

Broers en zussen van kinderen met autisme, ADHD of een ander psychisch probleem kunnen binnenkort in Dalfsen terecht op een 'brussengroep'. Een groep speciaal om andere 'brusjes' te ontmoeten en met elkaar te praten.

Brussen groeien op in een gezin waar het anders is als bij andere gezinnen. Ze kunnen te maken krijgen met lastige  situaties. Bijvoorbeeld een broer of zus die snel boos wordt, of vervelende reacties die ze krijgen vanuit de omgeving.

Praten

Jongerencentrum Trefkoele+ in Dalfsen start vanaf 30 oktober met een speciale brussengroep. De broers en zussen ontmoeten dan andere kinderen met een bijzondere broer of zus. Ze kunnen met elkaar praten, spelen en vragen stellen aan elkaar of aan de begeleiding. 

De groep komt vijf keer bij elkaar van 15.30 uur tot 17.00 uur en wordt begeleid door medewerkers van Saam Welzijn en Impluz. 

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal