Steven en Marieke en hun zoontje Lucas staan open voor woningruil.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven en Marieke en hun zoontje Lucas staan open voor woningruil. © Enzio Ardesch

Steven en Marieke willen hun huis ruilen in plaats van verkopen: ‘Vind maar eens wat terug...’

Huis ruilen? Steven en Marieke hebben in Dalfsen een mooie, maar kleine woning in de aanbieding. Nu zoontje Lucas één jaar is geworden zoeken ze zelf wat ruimers. Het liefst met een grote tuin. Het ‘te-ruil-bordje’ dat ze voor de gevel plaatsten viel in de smaak: negen kandidaten meldden zich voor een mogelijke woningwissel. ,,We willen best verkopen, maar vind maar eens wat terug.”

6 reacties

 • Mark Kanters

  3 maanden geleden
  @henk @john, er staat toch duidelijk in dat ze taxatiewaarden gaam vergelijken om eventuele verschillen te overbruggen. Zo zou het formeel ook moeten. Je kan niet je huis voor een niet-markt conforme prijs wegdoen (of ruilen in dit geval)
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  nellie meijne Een grappig zinnetje is niet altijd toepasbaar in elke situatie, dat weet je hé? En inderdaad zoals gezegd, in de sociale huur/private huur is dit al een ding, sterker nog sinds de huidige crisis begon zijn deze platforms enorm gegroeid. En het is een prima optie, soms zelfs de enige.
 • John Kwakkel

  3 maanden geleden
  Slim plan. Misschien met bijbetaling van 1 van de 2 kanten. Ben je in ieder geval verzekerd van een andere woning en je hoeft niet tegen anderen te overbieden.
 • nellie meijne

  3 maanden geleden
  Van ruilen.....komt huilen.
 • Chinta M.L. Koster

  3 maanden geleden
  Huurders doen dat al jaren onderling. Loopt als een trein. De huizen zijn wel geen persoonlijk bezit, maar toch...Blijft een leuke mogelijkheid...