Volledig scherm
PREMIUM
Zo’n 400.000 euro kost het vervangen van de lampen rond de voetbalvelden voor ledlampen. Het grootste deel moet volgens de gemeente voor rekening komen van de voetbalclubs. © Frank Uijlenbroek

Subsidies voor led in Dalfsen zijn er, maar de lampen nog lang niet

Het gezamenlijke project van de gemeente Dalfsen en de zes voetbalverenigingen om alle traditionele verlichting rond de velden te vervangen door ledlampen heeft een flinke knauw opgelopen. Een offerte is al gemaakt en subsidies van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn inmiddels ontvangen, maar de voetbalclubs en de gemeente zijn het vooralsnog niet eens over de bijdrage die beide moeten leveren.

Michiel Smudde, voorzitter van USV in Nieuwleusen, is teleurgesteld in de gemeente Dalfsen. ,,Het gaat om dik honderd lampen en armaturen. Ze zouden worden vervangen door ledlampen, omdat de gemeente dat in eerste instantie wilde.” De kosten bedragen in totaal ongeveer 400.000 euro, waarvan de RVO zo'n 30 procent en de gemeente 10 procent aan arbeidskosten zou betalen. De clubs moeten dan de overige 60 procent ophoesten. ,,De investering voor de voetbalverenigingen is zo hoog, dat het voor sommige wel dertig jaar duurt om het geld terug te verdienen. En dat is het dan niet waard. Het gaat om tienduizenden euro's per veld en om tonnen in totaal, maar de bijdrage van de gemeente is in onze ogen minimaal."

  1. Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving
    PREMIUM

    Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrij­ke omgeving

    ,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.

Vechtdal