Volledig scherm
PREMIUM
Gastvrouw Claudia Oro en chef-kok Martijn Kuik voor restaurant Sukerieje in Dalfsen. Ze moeten zich nu behelpen met een minimale opslagruimte. © Alex Mulder

Sukerieje vertrouwt op toekomst in Dalfsen: ‘Stoppen is echt geen optie’

Eigenaren en medewerkers van restaurant Sukerieje in Dalfsen hebben alle vertrouwen in een zonnige toekomst in de Witte Villa. Ook wanneer de gemeenteraad van Dalfsen maandagavond besluit geen 70.000 euro uit te trekken voor een noodzakelijke magazijnruimte. ,,Dan zullen we naar andere oplossingen moeten zoeken”, zegt eigenaar Jan Hogenkamp. ,,Stoppen is echt geen optie. Daarvoor hebben we er te veel in geïnvesteerd.”

Burgemeester en wethouders willen 70.000 euro uittrekken voor uitbreiding van de Witte Villa met een magazijn. Het team van Sukerieje, dat het pand huurt van de gemeente, vindt zo’n investering noodzakelijk. Nu moeten ze er woekeren met de beschikbare ruimte. En naast het pand staan een opslagcontainer en de lege flessen; daar willen ze van af. ,,We hebben dat meteen aangekaart toen we het huurcontract bespraken”, aldus Hogenkamp. ,,Burgemeester en wethouders maken zich er hard voor, maar de beslissing is aan de gemeenteraad.” 

Vechtdal