Jumbo Kamphuis in Dalfsen heeft maatregelen genomen tegen corona. Cassieres worden afgeschermd, ook hangt er desinfectiemateriaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo Kamphuis in Dalfsen heeft maatregelen genomen tegen corona. Cassieres worden afgeschermd, ook hangt er desinfectiemateriaal. © Frank Uijlenbroek

Supers Hardenberg op zondag eerder open, in Dalfsen elke werkdag koopavond

Supermarkten in de gemeente Hardenberg mogen vanwege de coronacrisis tijdelijk op zondag al vanaf 10.00 uur open. Zo kunnen klanten hun bezoek beter spreiden en veiliger boodschappen doen. Ook andere supermarkten in het Vechtdal verruimen hun openingsuren, zoals de Jumbo in Dalfsen.

De gemeente Hardenberg heeft gekozen voor een vroegere zondagopenstelling met het oog op de extra maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, waarbij winkelend publiek niet onbeperkt naar binnen mag en een onderlinge afstand van minstens anderhalve meter in acht moet nemen. Op zondagmiddag is het vaak erg druk in supermarkten. Ook andere winkels die levensmiddelen als aardappels, groente, vlees, vis, brood en fruit verkopen mogen op zondag in de gemeente Hardenberg open zijn tussen 10.00 en 17.00 uur.

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal