Swimway Vecht: windes in Dalfsen op de operatietafel

Met precisie wordt een vis opengesneden, voorzien van een zendertje en weer de Vecht bij Dalfsen opgestuurd. In tijden waar privacy een heet hangijzer is, geldt dat niet voor de schieraal, zeeforel en winde. Swimway Vecht volgt ze van Zwolle tot Duitsland, van stuw tot stuw. ,,Nee hoor, we laten ze niet dood gaan.”  

Volledig scherm
Met uiterste precisie bereidt Gerard de Laak de operatie voor. © Frank Uijlenbroek

Gerard de Laak trekt de handschoentjes nog maar eens extra stevig aan, als hij een blik werpt op de tafel die vol met messen, scharen en tangen ligt. Genoeg om een flinke marteling uit te voeren, maar de Achterhoeker van sportvisserij Nederland belooft uiterst voorzichtig te zijn met de vijfenveertigste winde die hij onder handen neemt. ,,Dit is de operatietafel en daarop proberen we zo steriel mogelijk te werken. Daarom heb ik ook m'n handschoentjes aan. In deze opstelling maken we straks een kleine incisie in de vis, waarna we een zender plaatsen.” 

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal