Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Rea (links) en Michael van der Mark op de ‘Pitstopdag’ van het Ten Kate Hondateam in 2014. Beide topcoureurs uit de World Superbikes bewaren goede herinneringen aan het Nieuwleusener team. © Frank Uijlenbroek

Ten Kate Nieuwleusen hoopt na afscheid Honda op doorstart WK Superbike-team

De teleurstelling is woensdagmiddag voelbaar bij Ten Kate in Nieuwleusen. Een dag eerder is het faillissement uitgesproken over het racingteam dat met Honda-motoren de afgelopen achttien seizoenen vele mondiale successen vierde. De opheffing van het World Superbike-team heeft geen gevolgen voor de motorzaak zelf, het dealerschap voor het Japanse motormerk, de webshop en de verkoopafdeling voor raceproducten. 

Maar toch is de klap hard aangekomen, beamen de dit jaar aangetreden teammanager Kervin Bos en Ronald ten Kate, die samen met zijn neef Gerrit het familiebedrijf en het daaraan gelieerde raceteam jarenlang heeft geleid. Ze willen de verslaggever niet veel meer vertellen dan wat dinsdag al in een officiële verklaring stond. Pas eind oktober meldde Honda Europe zonder opgaaf van redenen dat het samenwerkingscontract niet verlengd zou worden, en de motorfabrikant komend seizoen weer met een eigen team zou meestrijden in het wereldkampioenschap, aangestuurd vanuit het moederland en ondersteund door het Italiaanse Althea Racing. De afgelopen weken kreeg Ten Kate het niet meer voor elkaar om een nieuw team op te zetten, want alle beschikbare sponsorbudgetten en WK-motoren bleken al te zijn verdeeld over de eerder ingeschreven equipes. Daarop is het faillissement aangevraagd, waardoor nu twintig medewerkers op straat staan. ,,Vijf buitenlandse medewerkers werkten voor ons via contracten, maar de andere vijftien waren vaste medewerkers’', vult Ronald ten Kate nog aan. ,,Hangende de juridische procedure over de handelwijze van Honda laten we ons hier verder niet over uit.’’ 

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal