Bob en Cathelijne en dochter Lelie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bob en Cathelijne en dochter Lelie. © Eelco Kuiken

The Living Village Festival: Dalfsen het nieuwe Jeruzalem?

Dalfsen zou wel eens het Jeruzalem van de nieuwe tijd kunnen worden. Aanstaande dinsdag presenteert Bob Radstake (44) op het Living Village Festival in de Vechtplaats zijn nieuwe religie, genaamd Geen IDee. De godsdienst is al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

 1. ‘Thuisduiken’ levert ALS Team Dalfsen recordbedrag op: zelfs meer dan reguliere nieuwjaarsduik
  PREMIUM

  ‘Thuisdui­ken’ levert ALS Team Dalfsen recordbe­drag op: zelfs meer dan reguliere nieuwjaars­duik

  De alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen bracht dit jaar een recordopbrengst op. De traditionele duik in de Vecht voor de strijd tegen de slopende ziekte ALS kon voor de tweede keer niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar de ‘Thuisduik’ werd een groot succes. De zesde en voorlopig laatste normale nieuwjaarsduik leverde in 2020 een nieuw record op van 7533 euro, vorig jaar bracht de eerste Thuisduik 4500 euro op. Dit jaar dus een nieuw record, met een opbrengst van welgeteld 8005,72 euro.
 2. Hoonhorst heeft geld om eigen dorpscafé te behouden bij elkaar (en zoekt nu een nieuwe uitbater)
  PREMIUM

  Hoonhorst heeft geld om eigen dorpscafé te behouden bij elkaar (en zoekt nu een nieuwe uitbater)

  Of er straks schnitzel of biefstuk op het menu komt, dat moet de nieuwe uitbater van zaal en café Kappers zelf weten. Maar vanzelfsprekend tast de Dorpscoöperatie Hoonhorst tijdens komende sollicitatiegesprekken af wat voor vlees het in de kuip heeft. De 750.000 euro om het café voor het dorp te behouden is door inwoners in sneltreinvaart bij elkaar gebracht. ,,Dubbel en dwars.”

Vechtdal