Volledig scherm
PREMIUM
Theatermanager Stefna Bruntink (r.) en stichtingsvoorzitter Willemijn van Rechteren. FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK © Frank Uijlenbroek

Theater De Stoomfabriek raakt steeds meer gesetteld in Dalfsen

Voor het eerst een ‘glossy’ dat huis-aan-huis is verspreid en een nieuw openingsevenement op 28 september. Theater De Stoomfabriek in Dalfsen luidt het nieuwe programmaseizoen groots in. Heeft het theater nieuw publiek nodig? Een duo-interview met stichtingsvoorzitter Willemijn van Rechteren en theatermanager Stefna Bruntink.

Even terug naar het begin. Theater De Stoomfabriek opende begin 2017 met een optreden van Dolf Jansen in een compleet nieuw centrumgebied van Dalfsen. Niet alleen had het dorp ineens een moderne theaterzaal met 120 stoelen in de gerestaureerde Cichorei-fabriek, ook een hippe horecagelegenheid; het grand-café De Fabriek. 

Die combinatie bleek van meet af aan een gouden greep. Dalfsenaren hebben het plaatselijke uitje ontdekt: eerst een hapje eten en daarna een film of een theatervoorstelling bezoeken. ,,Soms zien gasten van het grand-café dat het theater volloopt met publiek en willen ze ook nog graag naar binnen. ,,Mogen we dan echt niet op de trap zitten?’’, vragen ze teleurgesteld als de zaal vol is. Helaas. Maar ze hebben wel gezien hoe leuk het hier is en komen vast eens terug’’, zegt voorzitter Willemijn van Rechteren van de stichting Theater de Stoomfabriek.

Vechtdal