Volledig scherm
NPO 2 heeft het Top2000 Café, Nieuwleusen maakt er zijn eigen plaatselijke feestje van. © ANP Kippa

Top2000-avond in Nieuwleusen in vernieuwd jasje

De populaire Top2000 op de radio luisteren? Het kan nóg gezelliger, vindt Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Die brengt maandag 30 december naar landelijk voorbeeld een eigen Top2000 Café.

Vorige jaar werd Top2000 Café in het Kulturhus voor het eerst gehouden. Organisator Hans Keesmaat noemt het een redelijk succes. Er kwamen vijftig, zestig mensen op af. Het programma was toen ‘nog wat losjes van opzet’, meldt hij. Iedereen kon in- en uitlopen en er werd geen entree geheven. 

Dat laatste is wel het geval bij deze tweede editie, zegt Keesmaat. ,,Want het is een wat meer gestructureerd programma geworden.’’ 

Live-optredens

Zo zijn er nu live-optredens van leerlingen van de MEC muziekschool in Nieuwleusen. Ook een nieuw programma-onderdeel is ‘Het verhaal van...’, waarin iemand uit Nieuwleusen of directe omgeving vertelt over een ontmoeting met een popster en/of de band waar hij of zij een groot fan van is. Bezoekers wordt gevraagd naar hun favoriete nummer uit de Top2000. Daarnaast is er een pubquiz, waarin de kennis van de deelnemers over de muziek uit de Top2000 wordt getest.

DJ’s

Tussendoor draaien de twee Vechtdal FM-dj’s Erik van den Berg en Hendri Willems de populaire nummers uit de Top2000-lijst. Het radiostation zendt het evenement live uit.

Zowel voor ‘Het verhaal van…’ als voor de pubquiz kunnen zich nog individuele deelnemers en teams (maximaal drie personen) opgeven. Top2000 Café wordt maandag 30 december van 20.00 tot 23.00 uur gehouden in het grand-café van het Kulturhus. De entree bedraagt 5 euro per persoon en kaarten zijn te koop in Grand Café de Spil.

  1. Sukerieje vertrouwt op toekomst in Dalfsen: ‘Stoppen is echt geen optie’
    PREMIUM

    Sukerieje vertrouwt op toekomst in Dalfsen: ‘Stoppen is echt geen optie’

    Eigenaren en medewerkers van restaurant Sukerieje in Dalfsen hebben alle vertrouwen in een zonnige toekomst in de Witte Villa. Ook wanneer de gemeenteraad van Dalfsen maandagavond besluit geen 70.000 euro uit te trekken voor een noodzakelijke magazijnruimte. ,,Dan zullen we naar andere oplossingen moeten zoeken”, zegt eigenaar Jan Hogenkamp. ,,Stoppen is echt geen optie. Daarvoor hebben we er te veel in geïnvesteerd.”

Vechtdal