Volledig scherm
Archieffoto van Erik de Roo, de directeur van Gebo Tours. © Hans Keesmaat

Touringcarbedrijf uit Nieuwleusen wil landelijke dekking na overname

Gebo Tours neemt per direct Peereboom Touringcars uit Noord-Holland over. Gebo Tours heeft nu vestigingen in Nieuwleusen en Harderwijk en hoopt met deze overname een landelijke dekking te realiseren. De organisatie is gespecialiseerd in schoolreisjes, groepsdagtochten en verhuur voor individuele tochten. 

Vanwege de leeftijd van de huidige directeur van Peereboom Touringcars en het gebrek aan opvolging heeft het bedrijf besloten in zee te gaan met Gebo Tours. Tot vreugde van Gebo-directeur Erik de Roo. ,,Door de overname kan Gebo Tours de Nederlandse markt beter bedienen’’, laat hij weten. Na eerdere overnames, zoals Tad Tours in 2015 en Smit Reizen in 2016, wil het bedrijf nu een landelijk netwerk opbouwen. Daarnaast hoopt het bedrijf vooral in de regio Amsterdam te groeien.

Noord-Holland

De vestiging van Peereboom blijft gewoon bestaan, in De Goorn. Die vestiging heeft ongeveer 70 medewerkers en 35 bussen. Ze blijven rijden onder de naam Peereboom Touringcars.  Gebo Tours heeft een eigen ‘academy’ waar ze chauffeurs opleiden. Daarnaast verzorgen ze ook bijscholingscursussen voor de chauffeurs. Op 5 oktober vindt er bij de vestiging in Nieuwleusen weer een wervingsdag voor nieuwe chauffeurs plaats. 

Vechtdal