Wanneer het bestuur van de Trefkoele+ het vastgoed van stichting De Stoomfabriek beheert, kan deze zich volledig concentreren op de programmering. Bovendien zouden er dan ook voorstellingen in de Trefkoele+ gehouden worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneer het bestuur van de Trefkoele+ het vastgoed van stichting De Stoomfabriek beheert, kan deze zich volledig concentreren op de programmering. Bovendien zouden er dan ook voorstellingen in de Trefkoele+ gehouden worden. © Paul Scholten

Trefkoele+ in Dalfsen verlost theater De Stoomfabriek van ingewikkelde rol als beheerder vastgoed

De Trefkoele+ gaat naar alle waarschijnlijkheid het vastgoedgedeelte van theater De Stoomfabriek beheren. In deze nieuwe opzet kan het uit vrijwilligers bestaande bestuur van het Dalfser theater zich volledig concentreren op de programmering. De gewijzigde vastgoedconstructie heeft geen invloed op de inkomsten van het theater. De gemeenteraad spreekt zich in mei uit over dit voornemen.

  1. Raadsfracties zijn ‘geschrokken’ van vastgoedrol Stoomfabriek én gemeente
    PREMIUM

    Raadsfrac­ties zijn ‘geschrok­ken’ van vastgoed­rol Stoomfa­briek én gemeente

    De Dalfser raadscommissie was gisteravond uitermate kritisch over het wijzigen van de vastgoedconstructie van theater De Stoomfabriek. Alle fracties bewaren hun definitieve oordeel tot de komende raadsvergadering. Maar ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD overwegen al een amendement waarin voor meer onderzoek wordt gepleit. ,,Want dit voorstel roept veel meer vragen op dan antwoorden”, zo stelden meerdere fracties.

Vechtdal