De koning kreeg bij de heropening van de Trefkoele in 2014 een rondleiding door het gebouw, en langs de verschillende gebruikers.
Volledig scherm
PREMIUM
De koning kreeg bij de heropening van de Trefkoele in 2014 een rondleiding door het gebouw, en langs de verschillende gebruikers. © Frank Uijlenbroek

Trefkoele+ nipt in de min, gemeente Dalfsen wil subsidie verhogen

De gemeente Dalfsen wil de jaarlijkse subsidie van ontmoetingscentrum de Trefkoele met 25.000 euro verhogen, met name om de financiering van de programmamanager mogelijk te maken. Die zou er dan voor moeten zorgen dat over twee jaar de ruimteverhuur van het centrum dusdanig is uitgebreid dat de Trefkoele zichzelf moeten kunnen bedruipen.

Het voorstel komt na een grondig onderzoek dat vorig jaar naar het reilen en zeilen van het ontmoetingscentrum aan de Ruigedoornstraat in Dalfsen werd uitgevoerd. De Trefkoele werd in 2014 voor een groot deel ontmanteld, opnieuw gebouwd en door koning Willem-Alexander heropend: de naam van het kulturhus veranderde toen van Trefkoele naar Trefkoele+. 

 1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
  PREMIUM
  Podcast

  In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

  Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.
 2. Dalfser politiek vergadert digitaal en is ‘live’ te zien; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
  PREMIUM
  update

  Dalfser politiek vergadert digitaal en is ‘live’ te zien; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

  De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Alles werkt volgens plan en daardoor kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal