Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © DG

Trucker (67) uit Dalfsen buiten levensgevaar na ernstig ongeluk in Duitsland

De 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen die afgelopen dinsdag ernstig gewond raakte in Duitsland is niet meer in levensgevaar, zo laat de Duitse politie weten.

Het onderzoek naar het ernstige ongeluk is nog in volle gang. Tegen de vrouw die de chauffeur aanreed is een onderzoek ingesteld vanwege nalatigheid.

De chauffeur stond volgens de Duitse politie dinsdag even voor 21.00 uur op de Kasernenstraße in Werlte. Zijn truck had hij hier langs de weg geparkeerd, net als een andere chauffeur.

Regen

Een 47-jarige Duitse vrouw uit het nabije Spahnharrenstätte wilde op dat moment met haar Fiat Panda beide geparkeerde trucks inhalen. Daarbij zag ze de Dalfsenaar echter compleet over het hoofd, vermoedelijk mede door de grote hoeveelheid regen die op dat moment viel. De trucker werd door de auto gegrepen en door de kracht van de botsing tegen de vrachtwagen geslingerd.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overbracht en verkeerde tijdelijk in levensgevaar. De bestuurster van de Fiat raakte bij het ongeluk lichtgewond.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal