Volledig scherm
Ter illustratie. © DG

Trucker (67) uit Dalfsen buiten levensgevaar na ernstig ongeluk in Duitsland

De 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen die afgelopen dinsdag ernstig gewond raakte in Duitsland is niet meer in levensgevaar, zo laat de Duitse politie weten.

Het onderzoek naar het ernstige ongeluk is nog in volle gang. Tegen de vrouw die de chauffeur aanreed is een onderzoek ingesteld vanwege nalatigheid.

De chauffeur stond volgens de Duitse politie dinsdag even voor 21.00 uur op de Kasernenstraße in Werlte. Zijn truck had hij hier langs de weg geparkeerd, net als een andere chauffeur.

Regen

Een 47-jarige Duitse vrouw uit het nabije Spahnharrenstätte wilde op dat moment met haar Fiat Panda beide geparkeerde trucks inhalen. Daarbij zag ze de Dalfsenaar echter compleet over het hoofd, vermoedelijk mede door de grote hoeveelheid regen die op dat moment viel. De trucker werd door de auto gegrepen en door de kracht van de botsing tegen de vrachtwagen geslingerd.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overbracht en verkeerde tijdelijk in levensgevaar. De bestuurster van de Fiat raakte bij het ongeluk lichtgewond.

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal