Volledig scherm
Door snelle inzet van de brandweer bleef de heidebrand zondagavond beperkt. Nog geen 24 uur eerder ging een veel groter perceel aan de Dalmsholterweg in vlammen op. © GinoPress

Twee maal binnen 24 uur heidebrand in Dalfsen

In een bos- en heidegebied aan de Dalmsholterweg in Dalfsen is zondagavond weer brand ontstaan. Het was de tweede brand in het gebied binnen 24 uur. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden.

,,Een kleine heidebrand", zegt woordvoerder Jan Wittenberg van Veiligheidsregio IJsselland over de brand op zondagavond. ,,Door heel snel handelen van de brandweer is het gelukkig heel klein gebleven. Het gaat om een perceel van ongeveer 10 bij 30 meter."

Zaterdagavond ging in de buurt al een heideperceel van zo'n 150 bij 200 meter verloren. Door de massale inzet van brandweerkorpsen uit Ommen, Dalfsen, Hellendoorn, Hattem, Zwolle, Vollenhove en Deventer werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar een bosperceel. Een kleine twee uur na de eerste melding om 21.15 uur was het vuur onder controle.

Onderzoek

De twee branden binnen 24 uur in hetzelfde gebied zijn voor de politie aanleiding voor nader onderzoek. ,,We sluiten op dit moment geen enkele oorzaak uit", zegt politiewoordvoerder Nanda Kappers.

,,Het is zo ontzettend droog", zegt woordvoerder Wittenberg. ,,Als we een melding krijgen van een bosbrand schalen we meteen sneller en groter op om te voorkomen dat het vuur overslaat. Want met de wind erbij gaat het gigantisch snel."

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal