Kaart van de onbewaakte spoorwegovergangen in de Vechtdallijn die uiterlijk eind 2023 moeten worden opgeheven. De eerste NABO op het spoor vanaf Zwolle, bij Dalfsen, wordt in 2021 aangepakt. Dat geldt ook voor de overgang bij de Beerzerweg onder Junne.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaart van de onbewaakte spoorwegovergangen in de Vechtdallijn die uiterlijk eind 2023 moeten worden opgeheven. De eerste NABO op het spoor vanaf Zwolle, bij Dalfsen, wordt in 2021 aangepakt. Dat geldt ook voor de overgang bij de Beerzerweg onder Junne. © Anne Luchies

Twee onbewaakte overwegen Vechtdallijn dit jaar dicht: nog zeven te gaan

Twee van de negen onbewaakte overgangen op de Vechtdallijn tussen Dalfsen en Hardenberg worden dit jaar nog opgeheven. Dat blijkt uit de interactieve kaart van spoorwegbeheerder ProRail met alle circa 180 zogeheten openbaar toegankelijke Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) die uiterlijk eind 2023 aangepakt moeten worden.  

 1. Nog negen overwegen op te heffen op Vechtdallijn om spoorwegdrama’s te voorkomen
  Play
  PREMIUM
  video

  Nog negen overwegen op te heffen op Vechtdal­lijn om spoorwegdrama’s te voorkomen

  Bijna een maand geleden verongelukte een Hardenbergse treinmachinist toen hij op een onbewaakte overweg bij het Drentse dorp Hooghalen op een overstekende zwaarbeladen kiepwagen botste. De vakbond voor machinisten en conducteurs VVMC gaf direct het signaal af dat meer haast moet worden gemaakt met het aanpakken van onbewaakte overwegen. Bijvoorbeeld op de Vechtdallijn, die nog steeds negen spoorwegovergangen telt die niet zijn beveiligd met knipperlichten, bellen en overwegbomen.
 2. Bor Bennink (17) uit Lemelerveld in finale Op Weg Naar Het Lagerhuis: ‘Het is toch voor een groot deel improviseren’
  PREMIUM

  Bor Bennink (17) uit Lemeler­veld in finale Op Weg Naar Het Lagerhuis: ‘Het is toch voor een groot deel improvise­ren’

  Van de debatclub op het Carmel College Salland in Raalte naar de finale van Op Weg Naar Het Lagerhuis bij BNNVara. Bor Bennink (17) uit Lemelerveld is in één maand tijd door de voorronde en halve finale gekomen. De finale wordt op 9 mei vanaf 22.05 uur uitgezonden op NPO2. We leggen debater Bor (die vlak voor zijn eindexamen vwo zit) een aantal stevige stellingen voor.
 1. De Stentor Week Update | Steekpartij Zwolle en GA Eagles promoveert
  Play
  VIDEO

  De Stentor Week Update | Steekpar­tij Zwolle en GA Eagles promoveert

  16 mei
 2. Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’
  Play

  Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’

Vechtdal