Joost Eilert aan een terrastafel aan de zijkant van Grand Café Het Oude Station. Dankzij de medewerking van NS kan hij ook dit deel gebruiken om zijn terras op anderhalvemeterniveau te krijgen. Ook de gemeente Dalfsen zet het sein op groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Eilert aan een terrastafel aan de zijkant van Grand Café Het Oude Station. Dankzij de medewerking van NS kan hij ook dit deel gebruiken om zijn terras op anderhalvemeterniveau te krijgen. Ook de gemeente Dalfsen zet het sein op groen. © Bert Kamp

Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen. 

  1. Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen
    PREMIUM
    update

    Burgemees­ters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

    Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

Vechtdal