Volledig scherm
USV timmert op en buiten het veld aan de weg © Orangepictures/Kristian Giesen

USV Nieuwleusen denkt door groei aan uitbreiding

Voetbalvereniging USV denkt erover om de accommodatie op sportpark Hulsterlanden flink uit te breiden. Dat liet voorzitter Michiel Smudde weten op de ledenvergadering. De club denkt onder meer over de aanbouw van twee verdiepingen op de huidige fietsenstalling.

USV zit in de lift en gaat het nieuwe seizoen straks in met meer dan 550 leden. Dat betekent automatisch dat het meer teams inschrijft en daardoor met de ruimte enigszins in de knel komt. Om dat op te vangen maakt USV al gebruikt van een noodunit, alleen liet voorzitter Michiel Smudde op de ledenvergadering doorschemeren voor een structurele oplossing te gaan. ,,Kersvers van de tekentafel, dus het kan nog alle kanten op", benadrukte hij het stadium van de bouwplannen. ,,Los hiervan blijven ook renovatie en onderhoud een punt van aandacht. De dakbedekking en de bestaande kleedkamers staan hierbij hoog op de prioriteitenlijst.”

De uitbreiding van de accommodatie houdt ook in dat USV de nodige duurzaamheidsmaatregelen treft. Zo wordt nagedacht over de plaatsing van extra zonnepanelen.

Vechtdal