Volledig scherm
Het voormalige bedrijfspand van het transportbedrijf van Dennis D. in Nieuwleusen. © Alex Mulder

Van poging doodslag verdachte Dennis D. (36) uit Nieuwleusen persoonlijk failliet

De rechtbank in Overijssel heeft Dennis D. (36) uit Nieuwleusen dinsdag persoonlijk failliet verklaard. De gewezen transportondernemer heeft het faillissement zelf aangevraagd. D. hoort donderdag of hij wordt veroordeeld voor poging tot doodslag op een deurwaarder, afgelopen zomer. 

Curator S. de Vries had D., die momenteel vastzit, woensdag nog niet gesproken. Over de omvang van de schulden kan De Vries dan ook nog niets zeggen. Dennis D. staat in ieder geval voor bijna drie ton in het krijt bij het pensioenfonds voor vrachtwagenchauffeurs en moet een aantal chauffeurs nog een bedrag van 65.000 euro betalen, zo hebben rechtbanken afgelopen jaar bepaald. 

Failliet

De verschillende bedrijven waar D. zijn zakelijke activiteiten in had ondergebracht, zijn nog niet failliet verklaard. Omdat D. vastzit en er momenteel niets gebeurt is de kans groot dat die bedrijven op korte termijn wel failliet gaan. 

Crimineel

D. heeft zomer vorig jaar zijn transportbedrijf plotseling opgedoekt; chauffeurs kregen te horen dat ze van het ene op het andere moment niet meer terug hoefden te komen. De vakbonden spraken er schande van, kwalificeerden de werkwijze van D. als crimineel en spanden met succes rechtszaken aan tegen de gang van zaken.

Poging doodslag

Tegen Dennis D. en zijn vrouw Sophie B. is twee weken geleden vijf jaar gevangenisstraf geëist wegens poging tot doodslag op en afpersing van een deurwaarder en bedreiging van hun voormalig advocaat. Die deurwaarder kwam in juli bij hun woning in Nieuwleusen langs om stukken af te geven -voortvloeiend uit het opdoeken van zijn bedrijven- en werd volgens Justitie vervolgens door het stel langdurig afgeranseld met onder meer een metalen pijp. Beide verdachten ontkennen.  

Vechtdal