Varkensparadijs in Dalfsen

VideoActiegroep Varkens in Nood heeft een lijst gepubliceerd met de 28 ‘beste’ varkensboeren van Nederland. Deze zogenaamde ‘vijfsterren-varkensboeren’ geven het goede voorbeeld. ,,Mijn varkens leven hier in een klein paradijs.”

Boer Bert Waterval (63) uit Dalfsen hoeft maar een keer te roepen en daar komen ze uit het struikgewas tevoorschijn: moeder zeug met in haar kielzog vijf vrolijk dartelende biggen. Ze hebben het naar hun zin, wroetend in het zand, zoveel is wel duidelijk. ,,Varkens zijn intelligente en gezellige dieren; ze vinden het leuk als je even een praatje komt maken”, zegt Waterval, terwijl hij wat gras uit de grond trekt en aan de biggen voert.

  1. Zo reageerde social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerde social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal