Volledig scherm
PREMIUM
Arjan en Arrende van den Bosch in de zorgvriendelijke safaritent bij camping De Vos. © Frank Uijlenbroek

Vechtdal wil in 2022 de ‘meest toegankelijke vakantieregio’ zijn

De regio Vechtdal moet in 2022 de meest toegankelijke vakantieregio van Nederland zijn, waar iedereen kan recreëren ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Inwoners worden daarom nu gevraagd informatie te delen over de toegankelijkheid van de huidige accommodaties of activiteiten.

Een rolstoelvriendelijke accommodatie of locatie, toegankelijke fiets- en wandelroutes of activiteiten die voor mensen met een beperking toegankelijk zijn; het Vechtdal is voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel al vaak een plek om de vakantie te vieren, maar het moet nu nog beter. Ongeveer 35 ondernemers en organisaties werken samen binnen het Leader project ‘Zorgeloos genieten Vechtdal’, om aan de toegankelijkheid te werken, nieuwe producten te ontwikkelen en gezamenlijk marketing te voeren.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Vechtdal