Volledig scherm
PREMIUM
Arjan en Arrende van den Bosch in de zorgvriendelijke safaritent bij camping De Vos. © Frank Uijlenbroek

Vechtdal wil in 2022 de ‘meest toegankelijke vakantieregio’ zijn

De regio Vechtdal moet in 2022 de meest toegankelijke vakantieregio van Nederland zijn, waar iedereen kan recreëren ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Inwoners worden daarom nu gevraagd informatie te delen over de toegankelijkheid van de huidige accommodaties of activiteiten.

Een rolstoelvriendelijke accommodatie of locatie, toegankelijke fiets- en wandelroutes of activiteiten die voor mensen met een beperking toegankelijk zijn; het Vechtdal is voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel al vaak een plek om de vakantie te vieren, maar het moet nu nog beter. Ongeveer 35 ondernemers en organisaties werken samen binnen het Leader project ‘Zorgeloos genieten Vechtdal’, om aan de toegankelijkheid te werken, nieuwe producten te ontwikkelen en gezamenlijk marketing te voeren.

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal