Alleen de bok is nog over in de Nieuwleusense stal. Die was de dag dat de NVWA kwam toevallig naar een dekbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleen de bok is nog over in de Nieuwleusense stal. Die was de dag dat de NVWA kwam toevallig naar een dekbedrijf. © Frans Paalman

Veehouder vol onbegrip na inbeslagname koeien, paarden, geiten en schapen: ‘Ze hebben de pik op ons’

Ja, de stal is oud, de overige onderkomens zijn gammel en hier en daar stonden beesten in de nattigheid. En inderdaad, misschien waren er te veel dieren. Maar de beschuldiging dat het dierenwelzijn op hun erf in het geding zou zijn, dat raakt de familie bij wie woensdag 150 dieren meegenomen werden diep. ,,Wij zorgen goed voor onze dieren. Ze komen niks tekort."

37 reacties

 • gilia Hanskamp

  2 maanden geleden
  Schande dat het zo lang geduurd heeft voordat de dieren in beslag zijn genomen. Een definitief verbod op het houden van dieren moet hij krijgen. Duidelijk is dat deze meneer niets begrepen heeft van verantwoordelijkheid voor wat dan ook. En zich dan ook nog als slachtoffer presenteren.
 • klaas Hovestad

  2 maanden geleden
  Het is toch niet zo moeilijk? Heb je dieren dan zorg je er goed voor, doe je dat niet dan moet er ingegrepen worden.
 • Berna Giard

  2 maanden geleden
  Berna Giard Niet om aan te zien hoe hulpeloze dieren worden verwaarloosd. Het ergste is nog dat de dader van dierenmishandeling zijn 'misdaden' nog ontkent. Achter slot en grendel met deze mensen.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Iedereen bedankt voor de bijval maar deze Klok snapt er werkelijk helemaal niets van. De geit was tijdens de inval op een fokstation. Iedere "boer" weet dan dat een dier, paard, stier, hiervoor even opgepoetst wordt want dat toont beter. Weet ik ook dankzij het wonen tussen de boeren.
 • Bert Terlouw

  2 maanden geleden
  T.klok: en de inspectie doet haar werk dus niet goed, de tipgever is laf en het ligt dus allemaal aan een ander. U praat net als de zoon zaken die krom zijn recht . Hij heeft niet door dat vaderlief als eigenaar niet meer in staat is zijn beesten goed te verzorgen. De levende have is niet voor niets weggehaald door mensen die echt wel weten waar ze het over hebben. Er is in dit geval sprake van serieuze verwaarlozing van het vee. Leg het niet buiten uzelf neer. Het ligt niet aan de ander.